27 januari: interactieve webinar ‘Reis naar een zwart gat’

27 januari: interactieve webinar ‘Reis naar een zwart gat’

De Universiteit Leiden heeft een gratis interactieve webinar ontwikkeld voor leerkrachten van de basisschool over een nieuwe, inclusieve lessenserie ‘Reis naar een zwart gat’.

Met de lessenserie ‘Reis naar een zwart gat’ willen ze aan leerlingen in groep 6 t/m 8 laten zien dat ruimtevaart en sterrenkunde voor iedereen is: iedereen heeft talenten waarmee hij of zij kan bijdragen aan de ruimtereis in het project. Deze lessenserie is speciaal ontworpen met het oog op inclusief onderwijs in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda. De lessen geven een divers beeld van de ruimtevaart: zo bedenken leerlingen in de eerste les hun eigen ruimtepersonage en maken ze via video’s kennis met beroepsbeoefenaars van diverse achtergronden. De leerlingen maken kennis met het begrip ‘zwart gat’ door middel van experimenten, en ontwerpen hun eigen spel om bij te dragen aan een fictieve ruimtereis naar een zwart gat. U kunt de lessenserie hier alvast gratis downloaden.

Datum en tijd

De webinar zal gegeven worden op woensdag 27 januari van 14:30 tot 16:30 uur. De totale duur van de webinar is 2 uur, inclusief pauzes, interactieve sessies in break-out rooms en presentaties van experts. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Op de website kunt u zich registreren: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-interactieve-webinar-bij-lesmateriaal-reis-naar-een-zwart-gat-129705577875

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =